Masterclasses

Je bent al een tijd bezig met je verhaal – misschien heb je ook al gepubliceerd – maar je zit nog met vragen of je loopt tegen bepaalde zaken aan. Vragen als: hoe schrijf je een dialoog in literaire non-fictie? Wat is de beste openingsscène van een roman? En hoe werkt de spanningsopbouw in een thriller?

Leren van de meester

Tijdens de masterclasses van de Querido Academie komen deze zaken aan bod. Ze worden telkens gegeven door auteurs die gespecialiseerd zijn in dat onderwerp. Leren van de meester: dat is het idee van de masterclasses van de Querido Academie.

Masterclass Familiegeschiedenis schrijven

woensdag 3 oktober 2018
Docent: Olga Majeau

De mooiste en bijzonderste verhalen zijn vaak heel dichtbij te vinden. Want in elke familie schuilt wel een verhaal. Wie de geschiedenis induikt, stuit vaak op een schat aan schrijfinspiratie. Denk aan die koffer met oude ansichtkaarten op de zolder, of dat opmerkelijke verhaal dat je opa altijd vertelde. Maar hoe breng je zo’n verhaal vervolgens tot leven op papier? Dat leer je in de Masterclass Familieverhalen.

De Querido Academie Kickstart

Dinsdag 16, 23 en 30 oktober, 6 november en 20 november
Docent: Roos van Rijswijk

Je schrijft graag, maar komt niet aan beginnen toe. Of je begint, maar loopt al snel vast. De Querido Academie Kickstart is er om los te breken: in deze stoomcursus leer je iedere les vanuit een andere hoek een verhaal te maken en krijg je overzichtelijke opdrachten die je creativiteit aanzwengelen.

Masterclass Illustreren van kinderboeken

donderdag 15 november 2018
Docent: Philip Hopman en Dik Zweekhorst

Vooral bij kinderboeken spelen illustraties een belangrijke rol: ze ondersteunen de tekst, leggen iets uit of geven soms een knipoog. Bij de totstandkoming van een geïllustreerd kinderboek werken de auteur van de tekst, de illustrator en de uitgever nauw samen. Illustrator Philip Hopman en redacteur kinderboeken Dik Zweekhorst delen in deze masterclass hun jarenlange ervaring. Door het maken van een opdracht en de bespreking ervan ervaar je als deelnemer zelf de interactie tussen auteur, illustrator en uitgever.

Masterclass Corrigeren en persklaarmaken

donderdag 22 november 2018
docent: Rob Zweedijk 

In de masterclass Corrigeren en persklaarmaken leer je hoe een literaire redacteur te werk gaat. Welke ingrepen in een tekst zijn noodzakelijk en welke juist uit den boze? Hoe ga je om met auteurs en met vertalers? In deze masterclass leer je niet alleen een literaire tekst te corrigeren, maar krijg je ook inzicht in de dagelijkse beroepspraktijk van een redacteur.

Masterclass Thriller schrijven

donderdag 29 november 2018
Docent: Charles den Tex en Rebecca Wilson

In de Masterclass Thriller schrijven geeft gerenommeerd thrillerauteur Charles den Tex je een inkijkje in zijn schrijfproces. Hij kent de valkuilen van het genre, weet als geen ander hoe je de lezer vasthoudt tot de laatste bladzijde en hoe je geloofwaardige personages creëert. Den Tex neemt je mee van het eerste idee voor een boek tot het definitieve manuscript. Voorafgaand aan de masterclass lees je een van zijn thrillers, De erfgenaam. Daarnaast zal redacteur en schrijfdocent Rebecca Wilson je precies vertellen waar een goede thriller aan moét voldoen.

© Copyright Querido Academie 2017 - 2018