Querido Academie

‘Mission Statement’

Wij bij de Querido Academie geloven dat iedereen kan leren schrijven. Schrijven is een ambacht en je wordt er beter in naar mate je het meer en vaker doet. Net als schilderen of muziek maken. Wij geloven ook in het plezier van schrijven: dat je met veel creativiteit, concentratie en inspanning een verhaal kunt schrijven waar je trots op bent, waarin je iets van jezelf hebt gelegd. En wij geloven in verhalen: verhalen verbinden, verhalen openen werelden, verhalen laten je kijken door de ogen van anderen.

Wij leren je die verhalen te schrijven. De Querido Academie organiseert lessen in creatief schrijven voor iedereen die beter wil worden in schrijven, van de beginnende auteur tot de ambitieuze debutant.

Waarom de Querido Academie?

Wij denken dat wij jou kunnen helpen bij het verwezenlijken van jouw schrijfdroom, omdat we als geen ander verstand hebben van boeken, van schrijven, van auteurs. De Querido Academie is onderdeel van de groep Singel Uitgeverijen met daarin o.a. Querido, Nijgh en Van Ditmar, de Arbeiderspers en De Geus. Bij ons leer je schrijven van schrijvers en dat ook nog eens in het hart van het boekenvak.

We werken met kleine groepen, zodat docenten genoeg tijd hebben voor persoonlijke aandacht. Naast commentaar van de docent stimuleren we dat studenten elkaar ook onderling feedback geven. Op die manier kom jij het beste tot je recht.

Locatie

De Querido Academie zit in het hart van het boekenvak, in het centrum van Amsterdam.
Bij de Querido Academie krijg je les in het gebouw van Singel Uitgeverijen aan de Weteringschans. Doordeweeks is het er een komen en gaan van auteurs, redacteuren en anderen. In het weekend verraden alleen de hoge boekenkasten en dito stapels manuscripten de gezellige bedrijvigheid van de werkweek.

Wie is wie bij de Querido Academie?

Jeroen Kans

De leiding van de Querido Academie ligt in handen van Jeroen Kans. Jeroen heeft inmiddels een lange loopbaan in het boekenvak achter de rug, onder meer als uitgever. Hij is hiernaast secretaris van de Boekenbon Literatuurprijs.

jeroen@queridoacademie.nl

Anouk Lammers

Anouk Lammers studeerde af aan Creative Writing aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten. Ze was redactiestagiaire bij Uitgeverij De Geus en is redacteur kinder- en jeugdboeken bij uitgeverij Volt Kind. Samen met Jeroen Kans vormt ze het team van de Querido Academie.

anouk@queridoacademie.nl

Routebeschrijving

De Querido Academie is het makkelijkst per trein en openbaar vervoer te bereiken. Vanaf Amsterdam Centraal neem je de metro naar Zuid, halte Vijzelgracht. Vervolgens is het nog zo’n vier minuten lopen naar de uitgeverij.
Parkeren in de buurt is mogelijk maar duur, en het is goed zoeken naar een plekje in de omliggende straten.

Adres

Querido Academie

CRKBO

De Querido Academie is aangesloten bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en voldoet daarmee aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstituten voor Kort Beroepsonderwijs. Meer informatie vind je op de website van het CRKBO.

© Copyright Querido Academie 2017 - 2023