Laat je creativiteit voor je werken!

Kan je creativiteit oproepen? Kan je het alle vrijheid geven, zonder je grip op het maakproces te verliezen? Dompel je een volle dag onder in het artistiek maakproces en leer je creatief proces naar een hoger niveau tillen. 

We creëren gezamenlijk een enorme materialenbak vol bouwstenen: personages, verhaalideeën, locaties, onderzoek, zintuiglijke schetsen en scènes. Iedereen gebruikt daaruit wat nodig is om een eigen verhaal te bouwen. Al makend en schrijvend maak je kennis met de Chaos-methode: een door Frank Gunning ontwikkelde manier van werken die voortkomt uit jouw werkwijze en jouw behoefte.    

Hoe zorg je dat je de juiste stappen voorhanden hebt, jezelf de juiste taak kan geven op elk moment in het schrijfproces? Hoe draag je het gewicht van een hele roman? Of het nu gaat om het slechten van drempels, het vinden van inspiratie, het creëren van nieuw materiaal of het scheppen van overzicht en richting in de overvloedige rijkdom aan ideeën, met de Chaos-methode vind je altijd moeiteloos de volgende stap, en leer je gedijen in de chaos van het creatief proces.  

Onze garantie: aan het einde van de dag ga je geïnspireerd naar huis met op zijn minst een boekidee. 

Voor wie?

Beginnende en gevorderde schrijvers die grip willen krijgen op hun artistieke proces.

Frank Gunning

Frank Gunning begon zijn artistieke carrière als toneel– en hoorspelschrijver, cabaretier en regisseur. Uiteindelijk won het schrijven het van het podium. In zijn atelier in de Pijp begeleidt hij schrijvers en aspirant-schrijvers. Vanuit zijn ervaring als schrijver, locatietheatermaker en artistiek producent ontwikkelde hij de Chaos-methode, waarmee hij schrijvers en makers helpt in het opbouwen van een vruchtbare schrijvers- of makerspraktijk. Bij uitgeverij Querido verschenen zijn romans Meisje van glas en Schuilplaatsen van Woody Gardiner. Hij is huisschrijver van TG Habitat X en werkt momenteel aan zijn derde roman en aan zijn Chaos Academie. 

Lees hier meer over Frank.

“Je hoofd is de meest onmisbare, maar ook de meest onbetrouwbare partner in je schrijfproces. En toch, daarbinnen moet het allemaal beginnen. Als het schrijfproces zijn werk goed doet leidt inspiratie tot meer inspiratie, en nóg meer inspiratie.”

Frank Gunning in Schrijven Magazine

Praktische info

  • Datum: zaterdag 23 september
  • Tijd: 10.00 – 16.30 uur
  • Locatie: Singel Uitgeverijen, Weteringschans 259, 1017 XJ Amsterdam
  • Docent: Frank Gunning
  • Kosten: € 350,- incl. lunch

Proefles: samen de schrijfmotor weer opstarten

Maak een goede start na de zomer en plan – juist in je drukke agenda – tijd voor schrijven. Onder leiding van docent en auteur Frank Gunning focus je je deze online-les op het creatieve proces rondom schrijven. Doe mee met een oefening, krijg tips en tricks hoe je schrijven een onderdeel van je dagelijks leven kan maken en stel al je vragen over de workshop Laat je creativiteit voor je werken! van zaterdag 23 september.

Datum: woensdag 6 september
Tijd: 19.30 – 21.00 uur
Kosten: €10,-
Online via Zoom

© Copyright Querido Academie 2017 - 2021