Masterclasses

Je bent al een tijd bezig met je verhaal – misschien heb je ook al gepubliceerd – maar je zit nog met vragen of je loopt tegen bepaalde zaken aan. Vragen als: hoe schrijf je een dialoog in literaire non-fictie? Wat is de beste openingsscène van een roman? En hoe werkt de spanningsopbouw in een thriller?

Leren van de meester

Tijdens de masterclasses van de Querido Academie komen deze zaken aan bod. Ze worden telkens gegeven door auteurs die gespecialiseerd zijn in dat onderwerp. Leren van de meester: dat is het idee van de masterclasses van de Querido Academie.

Masterclass Corrigeren en persklaarmaken

donderdag 25 oktober 2018
docent: Rob Zweedijk en Josje Kraamer

In de masterclass Corrigeren en persklaarmaken leer je hoe een literaire redacteur te werk gaat. Welke ingrepen in een tekst zijn noodzakelijk en welke juist uit den boze? Hoe ga je om met auteurs en met vertalers? In deze masterclass leer je niet alleen een literaire tekst te corrigeren, maar krijg je ook inzicht in de dagelijkse beroepspraktijk van een redacteur.

Masterclass Illustreren van kinderboeken

donderdag 15 ovember 2018
Docent: Philip Hopman en Dik Zweekhorst

Vooral bij kinderboeken spelen illustraties een belangrijke rol: ze ondersteunen de tekst, leggen iets uit of geven soms een knipoog. Bij de totstandkoming van een geïllustreerd kinderboek werken de auteur van de tekst, de illustrator en de uitgever nauw samen. Illustrator Philip Hopman en redacteur kinderboeken Dik Zweekhorst delen in deze masterclass hun jarenlange ervaring. Door het maken van een opdracht en de bespreking ervan ervaar je als deelnemers zelf de interactie tussen auteur, illustrator en uitgever.

© Copyright Querido Academie 2017 - 2018