Masterclasses

Je bent al een tijd bezig met je verhaal – misschien heb je ook al gepubliceerd – maar je zit nog met vragen of je loopt tegen bepaalde zaken aan. Vragen als: hoe schrijf je een dialoog in literaire non-fictie? Wat is de beste openingsscène van een roman? En hoe werkt de spanningsopbouw in een thriller?

Leren van de meester

Tijdens de masterclasses van de Querido Academie komen deze zaken aan bod. Ze worden telkens gegeven door auteurs die gespecialiseerd zijn in dat onderwerp. Leren van de meester: dat is het idee van de masterclasses van de Querido Academie.

Masterclass Corrigeren en persklaarmaken

donderdag 25 oktober 2018 NOG EEN PLEK
docent: Rob Zweedijk & Josje Kraamer

In de masterclass Corrigeren en persklaarmaken leer je hoe een literaire redacteur te werk gaat. Welke ingrepen in een tekst zijn noodzakelijk en welke juist uit den boze? Hoe ga je om met auteurs en met vertalers? In deze masterclass leer je niet alleen een literaire tekst te corrigeren, maar krijg je ook inzicht in de dagelijkse beroepspraktijk van een redacteur.

Masterclass Illustreren van kinderboeken

donderdag 15 november 2018
Docent: Philip Hopman en Dik Zweekhorst

Vooral bij kinderboeken spelen illustraties een belangrijke rol: ze ondersteunen de tekst, leggen iets uit of geven soms een knipoog. Bij de totstandkoming van een geïllustreerd kinderboek werken de auteur van de tekst, de illustrator en de uitgever nauw samen. Illustrator Philip Hopman en redacteur kinderboeken Dik Zweekhorst delen in deze masterclass hun jarenlange ervaring. Door het maken van een opdracht en de bespreking ervan ervaar je als deelnemer zelf de interactie tussen auteur, illustrator en uitgever.

Masterclass Thriller schrijven

donderdag 7 februari 2019
Docent: Charles den Tex en Rebecca Wilson

In deze Masterclass deelt Charles den Tex zijn ruime ervaring als thrillerschrijver. Hij kent de valkuilen van het genre, weet als geen ander hoe je de lezer vasthoudt tot de laatste bladzijde en hoe je geloofwaardige personages creëert. Naar aanleiding van de twee boeken die je van tevoren leest vertelt hij meer over zijn werkwijze. Daarnaast zal redacteur Rebecca Wilson je precies vertellen waar een goede thriller aan moét voldoen. Zij kent het thrillergenre als geen ander. Je krijgt een inkijkje in haar werkzaamheden als als acquirerend redacteur.

Masterclass Familiegeschiedenis schrijven

voorjaar 2019
Docent: Olga Majeau

De mooiste en bijzonderste verhalen zijn vaak heel dichtbij te vinden. Want in elke familie schuilt wel een verhaal. Wie de geschiedenis induikt, stuit vaak op een schat aan schrijfinspiratie. Denk aan die koffer met oude ansichtkaarten op de zolder, of dat opmerkelijke verhaal dat je opa altijd vertelde. Maar hoe breng je zo’n verhaal vervolgens tot leven op papier? Dat leer je in de Masterclass Familieverhalen.

De Querido Academie Kickstart

Voorjaar 2019
Docent: Roos van Rijswijk

Je schrijft graag, maar komt niet aan beginnen toe. Of je begint, maar loopt al snel vast. De Querido Academie Kickstart is er om los te breken: in deze stoomcursus leer je iedere les vanuit een andere hoek een verhaal te maken en krijg je overzichtelijke opdrachten die je creativiteit aanzwengelen.

© Copyright Querido Academie 2017 - 2018