Masterclasses van de Querido Academie

Je bent al een tijd bezig met je verhaal – misschien heb je ook al gepubliceerd – maar je zit nog met vragen of je loopt tegen bepaalde zaken aan. Vragen als: hoe schrijf je een dialoog in literaire non-fictie? Wat is de beste openingsscène van een roman? En hoe werkt de spanningsopbouw in een thriller?

Tijdens de masterclasses van de Querido Academie komen deze zaken aan bod. Ze worden telkens gegeven door auteurs die gespecialiseerd zijn in dat onderwerp. Leren van de meester: dat is het idee van de masterclasses van de Querido Academie.

Masterclass Scenariotechnieken voor auteurs: structuur en karakter

Donderdag 21 en 28 november 2019
Docent: Moniek Kramer

In de tweedaagse Masterclass structuur en karakter door scenarioschrijfster Moniek Kramer leer je met oefeningen en beeldmateriaal hoe je (film-)structuur toepast op je eigen werk en hoe je – stap voor stap – bouwt aan gelaagde en gecompliceerde karakters.

Masterclass Kookboek schrijven

woensdagavonden 2, 16 en 30 oktober en 20 november 2019
Docent: Jonah Freud

In deze masterclass van vier avonden door kookboeken-expert Jonah Freud leer je hoe een goed kookboek gemaakt wordt. Voor wie ga je je kookboek schrijven, hoe schrijf je je recepten begrijpelijk en ‘kookbaar’ op, welke eisen worden er gesteld aan de vormgeving en fotografie?

Workshop Interviewen

Zaterdagmiddag 30 november en donderdagavond 9 januari (terugkomavond)
Docent: Katja Kreukels

Het schrijven van een (non-fictie) boek vraagt om veel research. Een van de manieren om mooie, ontroerende, spannende en ontluisterende verhalen te verzamelen is door te interviewen. Maar hoe doe je dat; zo’n interview? Hoe hou je een gesprek gaande en hoe bereid je je voor? In deze workshop wordt je ingewijd in het genre en krijg je de belangrijkste spelregels en tips aangereikt.

Masterclass Familiegeschiedenis

Zaterdagmiddag 2 november
Docent: Olga Majeau

De mooiste en bijzonderste verhalen zijn vaak heel dichtbij te vinden. Want in elke familie schuilt wel een verhaal. Maar hoe breng je zo’n verhaal vervolgens tot leven op papier? Schrijfster Olga Majeau laat je kennismaken met dit genre en biedt je tijdens deze eendaagse masterclass de belangrijkste gereedschappen waarmee jij met jouw eigen verhaalidee aan de slag kunt gaan.

© Copyright Querido Academie 2017 - 2019