Masterclasses

Je bent al een tijd bezig met je verhaal – misschien heb je ook al gepubliceerd – maar je zit nog met vragen of je loopt tegen bepaalde zaken aan. Vragen als: hoe schrijf je een dialoog in literaire non-fictie? Wat is de beste openingsscène van een roman? En hoe werkt de spanningsopbouw in een thriller?

Leren van de meester

Tijdens de masterclasses van de Querido Academie komen deze zaken aan bod. Ze worden telkens gegeven door auteurs die gespecialiseerd zijn in dat onderwerp. Leren van de meester: dat is het idee van de masterclasses van de Querido Academie.

Masterclass Corrigeren en persklaarmaken

donderdag 31 mei 2018
docent: Rob Zweedijk en Josje Kraamer

In de masterclass Corrigeren en persklaarmaken leer je hoe een literaire redacteur te werk gaat. Welke ingrepen in een tekst zijn noodzakelijk en welke juist uit den boze? Hoe ga je om met auteurs en met vertalers? In deze masterclass leer je niet alleen een literaire tekst te corrigeren, maar krijg je ook inzicht in de dagelijkse beroepspraktijk van een redacteur.

Masterclass Illustreren

Voorjaar 2018
Docent: Philip Hopman

Tijdens deze masterclass leer je vooral heel veel over illustreren, zowel theoretisch als praktisch. Daarnaast komt het werkproces van de illustrator aan bod. Hoe begin je tekst in beelden om te zetten? Hoeveel vrijheid heeft een illustrator om van de tekst af te wijken en zijn of haar eigen fantasie aan het werk te zetten?

© Copyright Querido Academie 2017