Masterclasses van de Querido Academie

Je bent al een tijd bezig met je verhaal – misschien heb je ook al gepubliceerd – maar je zit nog met vragen of je loopt tegen bepaalde zaken aan. Vragen als: hoe schrijf je een dialoog in literaire non-fictie? Wat is de beste openingsscène van een roman? En hoe werkt de spanningsopbouw in een thriller?

Tijdens de masterclasses van de Querido Academie komen deze zaken aan bod. Ze worden telkens gegeven door auteurs die gespecialiseerd zijn in dat onderwerp. Leren van de meester: dat is het idee van de masterclasses van de Querido Academie.

Masterclass Corrigeren en persklaarmaken

woensdag 13 februari 2019
docent: Rob Zweedijk & Josje Kraamer

In de masterclass Corrigeren en persklaarmaken leer je hoe een literaire redacteur te werk gaat. Welke ingrepen in een tekst zijn noodzakelijk en welke juist uit den boze? Hoe ga je om met auteurs en met vertalers? In deze masterclass leer je niet alleen een literaire tekst te corrigeren, maar krijg je ook inzicht in de dagelijkse beroepspraktijk van een redacteur.

Masterclass Scenariotechnieken: structuur en karakter

donderdag 21 februari en 7 maart
Docent: Moniek Kramer

In de tweedaagse Masterclass structuur en karakter door scenarioschrijfster Moniek Kramer leer je met oefeningen en beeldmateriaal hoe je (film-) structuur toepast op je eigen werk en hoe je – stap voor stap – bouwt aan gelaagde en gecompliceerde karakters.

Masterclass Kookboek schrijven

dinsdagavonden 5 & 19 maart en 2 & 16 april
Docent: Jonah Freud

In deze masterclass van vier avonden door kookboeken-expert Jonah Freud leer je hoe een goed kookboek gemaakt wordt. Voor wie ga je je kookboek schrijven, hoe schrijf je je recepten begrijpelijk en ‘kookbaar’ op, welke eisen worden er gesteld aan de vormgeving en fotografie?

Masterclass Illustreren

donderdag 18 april 2019
Docent: Philip Hopman & Dik Zweekhorst

Vooral bij kinderboeken spelen illustraties een belangrijke rol: ze ondersteunen de tekst, leggen iets uit of geven soms een knipoog. Bij de totstandkoming van een geïllustreerd kinderboek werken de auteur van de tekst, de illustrator en de uitgever nauw samen. Illustrator Philip Hopman en redacteur kinderboeken Dik Zweekhorst delen in deze masterclass hun jarenlange ervaring.

Masterclass Familiegeschiedenis schrijven

voorjaar 2019
Docent: Olga Majeau

De mooiste en bijzonderste verhalen zijn vaak heel dichtbij te vinden. Want in elke familie schuilt wel een verhaal. Wie de geschiedenis induikt, stuit vaak op een schat aan schrijfinspiratie. Denk aan die koffer met oude ansichtkaarten op de zolder, of dat opmerkelijke verhaal dat je opa altijd vertelde. Maar hoe breng je zo’n verhaal vervolgens tot leven op papier? Dat leer je in de Masterclass Familieverhalen.

© Copyright Querido Academie 2017 - 2018