Masterclasses van de Querido Academie

Je bent al een tijd bezig met je verhaal – misschien heb je ook al gepubliceerd – maar je zit nog met vragen of je loopt tegen bepaalde zaken aan. Vragen als: hoe schrijf je een dialoog in literaire non-fictie? Wat is de beste openingsscène van een roman? En hoe werkt de spanningsopbouw in een thriller?

Tijdens de masterclasses van de Querido Academie komen deze zaken aan bod. Ze worden telkens gegeven door auteurs die gespecialiseerd zijn in dat onderwerp. Leren van de meester: dat is het idee van de masterclasses van de Querido Academie.

Workshop Schilderen met woorden

zaterdag 20 juli, 13.30 – 16.30 uur
Docent: Olga Majeau
Locatie: Kranenburgh Museum, Hoflaan 26, Bergen

Vandaag ga jij een kunstwerk maken, in een museum. Je zoekt een schilderij uit dat je aanspreekt, je gaat door goed te kijken luisteren naar wat het schilderij met jou wil delen en je schrijft vervolgens een kort verhaal. Geïnspireerd door dat kunstwerk, maar wel jouw eigen verhaal.

Masterclass Scenariotechnieken: structuur en karakter

Donderdag 5 en 19 september 2019
Docent: Moniek Kramer

In de tweedaagse Masterclass structuur en karakter door scenarioschrijfster Moniek Kramer leer je met oefeningen en beeldmateriaal hoe je (film-)structuur toepast op je eigen werk en hoe je – stap voor stap – bouwt aan gelaagde en gecompliceerde karakters.

Workshop interviewen

Zaterdagmiddag 5 oktober en donderdagavond 9 januari (terugkomavond)
Docent: Katja Kreukels

Het schrijven van een (non-fictie) boek vraagt om veel research. Een van de manieren om mooie, ontroerende, spannende en ontluisterende verhalen te verzamelen is door te interviewen. Maar hoe doe je dat; zo’n interview? Hoe hou je een gesprek gaande en hoe bereid je je voor? In deze workshop wordt je ingewijd in het genre en krijg je de belangrijkste spelregels en tips aangereikt.

Masterclass Kookboek schrijven

woensdagavonden 18 september en 2, 16 en 30 oktober
Docent: Jonah Freud

In deze masterclass van vier avonden door kookboeken-expert Jonah Freud leer je hoe een goed kookboek gemaakt wordt. Voor wie ga je je kookboek schrijven, hoe schrijf je je recepten begrijpelijk en ‘kookbaar’ op, welke eisen worden er gesteld aan de vormgeving en fotografie?

© Copyright Querido Academie 2017 - 2019