Workshop dialoog schrijven

Goede dialogen zijn een onmisbaar onderdeel van korte en langere verhalen. Ze kunnen je tekst maken of breken. In deze tweedelige workshop gaan we uitdiepen wat je nodig hebt voor het schrijven van een goede dialoog.

Jouw tekst wordt gespeeld door onze schrijfdocenten en acteurs Arthur Umbgrove en Jente Jong. Met inspiratie uit romans, film en toneel, meerdere opdrachten en feedback begeleiden we je bij het schrijven van je eigen dialoog.

  • Data: 14 en 28 september 2022
  • Tijd: 19.30 – 22.30 uur
  • Locatie: online (14 september) en op de uitgeverij in Amsterdam (28 september)
  • Docenten: Arthur Umbgrove en Jente Jong
  • Kosten: € 250,- incl. reader schrijftheorie dialogen

Voor wie?

Deze tweedelige workshop is voor iedereen toegankelijk en er zijn geen toelatingseisen. Wel wordt er verwacht dat je een behoorlijke beheersing van de Nederlandse taal hebt en met een computer (en webcam) uit de voeten kunt voor de eerste bijeenkomst. De tweede bijeenkomst vindt plaats op de uitgeverij in Amsterdam.

Arthur Umbgrove

Arthur Umbgrove (1964) is schrijver. Daarnaast is hij schrijfdocent, voorzitter van Comedytrain en artistiek leider van De Speld Live. Hij maakte vijf cabaretprogramma’s en was jarenlang columnist bij NPO Radio 1. Zijn debuutroman Midden op de weg, zo hard mogelijk werd genomineerd voor de Anton Wachterprijs en de Selexyz Debuutprijs en bekroond met de LiBra-debutantenprijs. Daarna verschenen vier veelgeprezen romans.

Lees hier meer over Arthur en zijn boeken.

Jente Jong

Jente Jong (1985) is schrijfster, actrice en theatermaakster. Ze geeft les bij de Querido Academie, spreekt luisterboeken in en speelt bij verschillende theatergezelschappen. Haar debuut verscheen in 2017 bij uitgeverij Querido. Op dit moment werkt Jente aan haar tweede boek.

Lees hier meer over Jente en haar werk.

© Copyright Querido Academie 2017 - 2021