Kennismakingslessen Basis Creatief Schrijven

Regelmatig organiseert de Querido Academie kennismakingslessen waar je kunt kennismaken met ons, een onze docenten en de schrijfopleidingen die we aanbieden. We bieden die lessen niet alleen aan op de uitgeverij in Amsterdam, maar ook in boekhandels door het land.

Weet je niet precies welke opleiding voor jou geschikt is?  Wij kunnen je daarin adviseren.

Hiernaast zie je het overzicht van de proeflessen waarin je kunt kennismaken met de cursus Basis Creatief Schrijven.

Vrijblijvend

En natuurlijk is deelname aan de kennismakingsles helemaal vrijblijvend: je verplicht je tot niets. We beloven je in elk geval een informatieve, interessante les met een aantal andere schrijvers in de dop. Kom je ook? Wij zorgen voor koffie en thee!

Amsterdam

 • Zaterdag 16 november, van 10.30 – 11.30 uur
  Querido Academie, Weteringschans 259, Amsterdam
  Docent: Jente Jong


Amstelveen

 • Dinsdag 14 januari, van 19.30 – 21.00 uur
  Boekhandel Libris Venstra, Stadsplein 102A, Amstelveen
  Docent: Jente Jong

Nijmegen

 • Dinsdag 18 februari, van 19.30 – 21.00 uur
  Boekhandel Dekker van de Vegt, Marikenstraat 29, Nijmegen
  Docent: Steffie van den Oord

Het Meesterproefconsult

Speciaal voor schrijvers die overwegen om toelating te doen voor de Meesterproef. Rammelt je synopsis nog, twijfel je welk vertelperspectief je moet gebruiken of heb je behoefte aan een frisse (en kritische!) blik van buitenaf? Kom dan op Meesterproefconsult bij schrijfdocent en auteur Sophie Zijlstra. Sophie is een van onze vaste Meesterproefdocenten en heeft veel ervaring in het begeleiden van schrijvers die aan hun eerste boek werken. Ze denkt graag met je mee hoe jouw verhaal nog beter tot recht kan komen.

Het consult

We verwachten dat je in een korte pitch van max. 5 minuten je schrijfplannen toelicht en eventuele vragen stelt. Vervolgens ga je met Sophie in gesprek. Het Meesterproefconsult zal in totaal ongeveer 15 minuten duren. Na afloop ga je naar huis met tips en/of een eerste indicatie of je inderdaad op de goede weg bent met je boek. Uit dit gesprek neem je die dingen mee waar jij iets aan hebt. Met Sophies tips in je achterhoofd schrijf je weer verder, en wellicht zien we daarna jouw toelatingsdossier voor de Meesterproef tegemoet?

Na afloop van het consult kun je aan Jeroen en/of Roelke (het team van de Querido Academie) vragen stellen over de Meesterproef.

Aanmelden?

Stuur een e-mail naar info@queridoacademie.nl.
(Wacht daar niet te lang mee, het aantal plekken is beperkt.)

Praktische informatie

Locatie: Querido Academie, Weteringschans 259, Amsterdam
Tijd: je wordt ingepland tussen 11.00 en 12.30 uur
Kosten: Geen, het consult is kosteloos en geheel vrijblijvend

MP
© Copyright Querido Academie 2017 - 2019