Querido Academie

‘Mission Statement’

Wij bij de Querido Academie geloven dat iedereen kan leren schrijven. Schrijven is een ambacht en je wordt er beter in naar mate je het meer en vaker doet. Net als schilderen of muziek maken. Wij geloven ook in het plezier van schrijven: dat je met veel creativiteit, concentratie en inspanning een verhaal kunt schrijven waar je trots op bent, waarin je iets van jezelf hebt gelegd. En wij geloven in verhalen: verhalen verbinden, verhalen openen werelden, verhalen laten je kijken door de ogen van anderen.

Wij leren je die verhalen te schrijven. De Querido Academie organiseert lessen in creatief schrijven voor iedereen die beter wil worden in schrijven, van de beginnende auteur tot de ambitieuze debutant.

Onze werkwijze

Bij de Querido Academie krijg je les in kleine groepen, zodat docenten genoeg tijd hebben voor persoonlijke aandacht. Naast commentaar van de docent stimuleren we dat cursisten elkaar ook onderling feedback geven. Op die manier kom jij het beste tot je recht.

Lessen op locatie

In Boekhandel Athenaeum krijg je les met uitzicht op het Spui. We zorgen voor een klassikale setting waarin iedere cursist zich veilig voelt om zijn/haar teksten en feedback te delen.
Cursussen: Schrijven in de boekhandel en dagworkshops.

Hybride lessen

Het merendeel van onze cursussen wordt hybride gegeven. De eerste en de laatste les zijn op locatie bij Athenaeum Boekhandel, de overige lessen online via Zoom.
Cursussen: Ik schrijf: een roman en de Meesterproef.

Waarom de Querido Academie?

Wij denken dat wij jou kunnen helpen bij het verwezenlijken van jouw schrijfdroom, omdat we als geen ander verstand hebben van boeken, van schrijven, van auteurs. De Querido Academie is onderdeel van Athenaeum Boekhandel, met vestigingen in Amsterdam en Haarlem.

Athenaeum Boekhandel onderscheidt zich door haar onafhankelijkheid en eigenzinnigheid en door de vakkennis van haar boekverkopers. Daarnaast speelt Athenaeum een actieve rol in de boekenwereld met boekpresentaties, signeersessies, podcasts en andere activiteiten rondom boeken, tijdschriften en schrijvers.

Online-lessen

Als je een schrijfcursus wil volgen maar niet in (de buurt van) Amsterdam woont, bieden onze online-lessen een uitkomst. Deze lessen worden gegeven via Zoom. Sinds 2020 hebben we tientallen cursussen online gegeven.
Cursussen: #ikschrijfthuis en proeflessen.

Locatie

Je vindt de Querido Academie in het hart van Amsterdam, bij Boekhandel Athenaeum op het Spui. Doordeweeks is het er een komen en gaan van lezers en auteurs.

Wie is wie bij de Querido Academie?

Jeroen Kans

De leiding van de Querido Academie ligt in handen van Jeroen Kans. Jeroen heeft inmiddels een lange loopbaan in het boekenvak achter de rug, onder meer als uitgever. Hij is hiernaast secretaris van de Boekenbon Literatuurprijs.

jeroen@queridoacademie.nl

Anouk Lammers

Anouk Lammers studeerde af aan Creative Writing aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten. Ze was redactiestagiaire bij Uitgeverij De Geus en is redacteur kinder- en jeugdboeken bij uitgeverij Volt Kind (Singel Uitgeverijen). Samen met Jeroen Kans vormt ze het team van de Querido Academie.

anouk@queridoacademie.nl

Routebeschrijving

De Querido Academie is het makkelijkst per openbaar vervoer te bereiken. Vanaf Amsterdam Centraal neem je de metro naar Zuid, halte Rokin. Vervolgens is het nog zo’n vier minuten lopen naar Boekhandel Athenaeum.

Adres

Querido Academie / Athenaeum Boekhandel

CRKBO

De Querido Academie is aangesloten bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en voldoet daarmee aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstituten voor Kort Beroepsonderwijs. Meer informatie vind je op de website van het CRKBO.

© Copyright Querido Academie 2017 - 2023