Querido Academie

De Querido Academie organiseert opleidingen en cursussen op het gebied van schrijven: van beginnend niveau tot (ver) gevorderd.

De Querido Academie is onderdeel van de groep Singel Uitgeverijen, een samenwerkingsverband van zeven uitgeverijen: Querido, De Geus, De Arbeiderspers, Nijgh & Van Ditmar, Q, Athenaeum—Polak & Van Gennep en Querido Fosfor. De Querido Academie is dus stevig verankerd in het boekenvak.

Al onze opleidingen gaan uit van de filosofie dat schrijven een ambacht is en dat iedereen dat ambacht kan leren. Onze docenten zijn zelf ook auteur en weten dus wat het is om een boek te schrijven en uitgegeven te worden. Die ervaring nemen ze mee in hun lessen.

Het aanbod van de Querido Academie bestaat uit een schrijfopleiding van een jaar: de Schrijversschool. Tijdens 12 bijeenkomsten gedurende een jaar leer je de beginselen van creatief schrijven. Voor de auteurs die verder willen werken aan hun manuscript is er de Meesterproef, een intensief traject van vier maanden. En voor de gevorderde auteurs zijn er de Masterclasses over uiteenlopende onderwerpen, gegeven door auteurs die een autoriteit zijn op dat gebied.

We werken met kleine groepen, zodat docenten genoeg tijd hebben voor persoonlijke aandacht. Naast commentaar van de docent stimuleren we dat studenten elkaar ook onderling feedback geven.

Locatie

De Querido Academie zit in het hart van het boekenvak, in het centrum van Amsterdam.
Bij de Querido Academie krijg je les in het gebouw van Singel Uitgeverijen aan de Weteringschans. Doordeweeks is het er een komen en gaan van auteurs, redacteurs en alle andere betrokkenen bij de uitgeverij. In het weekend verraden alleen de boekenkasten en de hoge stapels manuscripten de gezellige bedrijvigheid van de werkweek.

Wie is wie bij de Querido Academie?

Jeroen Kans Querido Academie

Jeroen Kans

De leiding van de Querido Academie ligt in handen van Jeroen Kans. Jeroen heeft inmiddels een lange loopbaan in het boekenvak, onder meer als uitgever, en hij is secretaris van de ECI Literatuurprijs.

jeroen@queridoacademie.nl

Roelke Aalderink

Vanaf 1 februari 2018 zal Roelke Aalderink de Querido Academie komen versterken.

Routebeschrijving

De Querido Academie is het makkelijkst per trein en openbaar vervoer te bereiken. Vanaf Amsterdam Centraal neem je de metro naar de halte Weesperplein. Daar neem je of tram 7 of 10 naar het  Frederiksplein of loop je langs het Amstel Hotel en over de Amstel in 10 minuten naar de Weteringschans.
Parkeren in de buurt is mogelijk maar duur: circa €5,- per uur.

Adres

Querido Academie

CRKBO

De Querido Academie is aangelosten bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en voldoet daarmee aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstituten voor Kort Beroepsonderwijs. Meer informatie vind je op de website van het CRKBO.

© Copyright Querido Academie 2017