• Makersdag in Athenaeum Boekhandel

Makersdag in Athenaeum Boekhandel

Een uitgestippelde weg naar het schrijven van een verhaal of roman is er niet (gelukkig). Iedereen heeft een eigen werkwijze. Maar binnen elke werkwijze vinden altijd dezelfde processen plaats, en als je daar grip op hebt weet je de volgende stap in je maakproces te vinden.

Hiertoe ontwikkelde Frank Gunning de Chaos-methode voor Schrijvers en Makers®, waarmee je helder en overzichtelijk in beeld krijgt wat jouw creatief proces nodig heeft om dat verhaal of die roman te schrijven. Dompel je een volle dag onder in het artistiek maakproces en til je schrijverschap naar een hoger niveau.

  • Je leert werken met de vijf processen binnen het artistiek maakproces.
  • Je legt een materiaalbak aan vol inspiratie en ideeën.
  • Je leert hoe je altijd de volgende stap weet te vinden.
  • Je leert gedijen in de chaos van het artistiek maakproces.

Je kan deze dag gebruiken om verder te bouwen aan je eigen verhaal, of om een geheel nieuw verhaal in de grondverf te zetten. Aan het einde van de dag ga je naar huis met een koffer vol ideeën en inspiratie, met een helder beeld van wat je volgende stappen zijn, en met ontzettend veel zin om door te schrijven.

Voor wie?

Beginnende en gevorderde schrijvers die grip willen krijgen op hun artistieke proces.

Praktische info

  • Datum: zaterdag 13 januari
  • Tijd: 10.00 – 16.30 uur
  • Locatie: Boekhandel Athenaeum, Spui 14-16, Amsterdam
  • Docent: Frank Gunning
  • Kosten: € 350,- incl. lunch

“Je hoofd is de meest onmisbare, maar ook de meest onbetrouwbare partner in je schrijfproces. En toch, daarbinnen moet het allemaal beginnen. Als het schrijfproces zijn werk goed doet leidt inspiratie tot meer inspiratie, en nóg meer inspiratie.”

Frank Gunning in Schrijven Magazine

Lees hier het hele artikel in Schrijven Magazine

Frank Gunning

Frank Gunning begon zijn artistieke carrière als toneel– en hoorspelschrijver, cabaretier en regisseur. Uiteindelijk won het schrijven het van het podium. In zijn atelier in de Pijp begeleidt hij schrijvers en aspirant-schrijvers. Vanuit zijn ervaring als schrijver, locatietheatermaker en artistiek producent ontwikkelde hij de Chaos-methode, waarmee hij schrijvers en makers helpt in het opbouwen van een vruchtbare schrijvers- of makerspraktijk. Bij uitgeverij Querido verschenen zijn romans Meisje van glas en Schuilplaatsen van Woody Gardiner. Hij is huisschrijver van TG Habitat X en werkt momenteel aan zijn derde roman en aan zijn Chaos Academie. 

Lees hier meer over Frank.

© Copyright Querido Academie 2017 - 2023