De Querido Academie Kickstart

Je schrijft graag, maar komt niet aan beginnen toe. Of je begint, maar loopt al snel vast. De Querido Academie Kickstart is er om los te breken: in deze stoomcursus leer je iedere les vanuit een andere hoek een verhaal te maken en krijg je overzichtelijke opdrachten die je creativiteit aanzwengelen. Schrijver Roos van Rijswijk leert je dat inspiratie echt niet altijd uit het niets hoeft te komen. Soms is de zin om te schrijven voldoende, en heb je alleen een zetje nodig om door te gaan.

De Querido Academie Kickstart is de perfecte remedie tegen de writer’s block. Kom uit je comfortzone met een gek stijlexperiment, of door jezelf (op papier) te veranderen in heel iemand anders. Schrijf vanuit een personage of juist een situatie. Wissel eens van genre. En leer van andere schrijvers, aan de hand van de aangeboden voorbeelden uit romans en korte verhalen uit binnen- en buitenland.

Het belangrijkste is dat je er plezier aan beleeft. Aan het eind van deze masterclass heb je een kort verhaal, of het begin van een roman geschreven!

Foto © Irwan Droog

Docent

Roos van Rijswijk (1985) debuteerde in 2016 met de roman Onheilig, die werd bekroond met de Anton Wachterprijs. Door de Volkskrant werd ze uitgeroepen tot Talent van het Jaar 2017. Dit jaar verscheen van haar hand de verhalenbundel De olifant van de bovenbuurman. Roos van Rijswijk schrijft proza, essays, interviews, columns, recensies voor onder meer De Revisor, De Gids, Tirade, De Correspondent, De Groene Amsterdammer en NRC Handelsblad.

Leerdoelen

Aan het eind van deze masterclass heb je geleerd:

  • hoe je begint met schrijven en vervolgens ook verder schrijft en een writer’s block voorkomt;
  • op welke manieren je je eigen creativiteit kunt aanboren en stimuleren;
  • hoe je een klein idee verder kunt uitbouwen en zo de bodem legt van je eigen korte verhaal of boek;
  • hoe je het schrijfplezier behoudt.

Praktische details

  • Data: 5 bijeenkomsten voorjaar 2019; 19.30 – 22.00 uur.
  • Locatie: Querido Academie, Weteringschans 259, Amsterdam
  • Kosten: € 495,-
  • Maximaal 10 deelnemers

Voor wie?

Deze intensieve masterclass is bedoeld voor schrijvers die het lastig vinden om te beginnen, of merken dat ze snel vastlopen als ze eenmaal begonnen zijn. Maar eigenlijk voor een ieder die verrast wil worden door zijn of haar eigen creativiteit en op zoek is naar andere manieren om verhaalideeën op te doen en te schrijven.

© Copyright Querido Academie 2017 - 2023