Op zoek naar verhalen in het museum

Als schrijver ben je op zoek naar verhalen. Die liggen spreekwoordelijk op straat, maar ook in het museum. Om de verhalen daar op te vangen, moet je niet zozeer luisteren als wel kijken. In elk kunstwerk schuilt een verhaal, niet alleen het verhaal dat de kunstenaar aan jou wil vertellen, maar ook het verhaal dat jij maakt door naar dat kunstwerk te kijken en het op je in te laten werken.

In de workshop Schilderen met woorden gaan we op zoek naar verhalen. We sturen je het museum in met de opdracht rond te gaan kijken op zoek naar een schilderij, een beeld of een foto dat jou een verhaal vertelt. Een kunstwerk geeft zich niet zomaar prijs: door er lang en intensief naar te kijken ga je er een relatie mee aan en geef je het betekenis.

Hoe dat werkt, kun je zelf ervaren in de workshop Schilderen met woorden. Wij helpen je om verhalen te vinden en op papier te zetten. Je hoeft geen schrijver te zijn: het gaat vooral om het plezier in het verbeelden en het schrijven. En dat je daarbij tips krijgt, is mooi meegenomen.

Lees hier hoe deze workshop tot stand kwam en bijdragen van deelnemers aan de eerste workshop van 23 maart in Museum Meermanno.

(UITGESTELD!)
Museum Kranenburgh
Hoflaan 26, Bergen
13.30 – 16.30 uur
Kosten: € 35,00 exclusief toegang tot het museum

De musea zijn gratis toegankelijk voor houders van een museumkaart.

Zo vrij mogen rondlopen tussen zo veel mooie kunst was erg prettig.

De workshop had een prima indeling, er was goed over nagedacht.

Over de docent: fijne begeleiding, betrokken, duidelijk, niet te lang van stof en enthousiasmerend.

Docent

Olga Majeau debuteerde in maart 2015 met de familiegeschiedenis Een schitterend isolement. Nog voor verschijning werd het boek verkocht aan het Duitse BTB Random House, en in 2019 volgt de Hongaarse vertaling. In datzelfde jaar wordt haar tweede boek bij Querido verwacht.

Olga werkt als docent Creative Writing aan de HKU. Bij de Querido Academie is ze een van de docenten van de Basis Creatief Schrijven en van de Meesterproef.

Ze geeft al een aantal jaren deze workshop aan haar studenten van de HKU.

© Copyright Querido Academie 2017 - 2023