Je eigen boek: de eerste stappen

Reizen kunnen we deze zomervakantie hoogstwaarschijnlijk op onze buiken schrijven. De camping in Frankrijk, eiland hoppen in Griekenland: vergeet het maar! Tijd om dan eindelijk eens dat boek te schrijven dat je altijd al wilde schrijven.

Om je daarop voor te bereiden biedt de Querido Academie een online collegeserie aan, die afgesloten wordt met een individueel consult, waarin je in een gesprek met een docent van de Academie de haalbaarheid van je plan kunt toetsen. Tussen de colleges werk je aan een synopsis die de voorbereiding vormt voor het laatste consult.

Het programma

Tijdens drie online colleges komen de volgende onderwerpen aan de orde:

1. Het idee: waar haal ik ideeën vandaan voor mijn boek? Wat zijn goede ideeën? En met welk idee kan ik aan de slag?

Dit college wordt gegeven door Manon Uphoff, auteur van o.a. Vallen is als vliegen, genomineerd voor de Libris Literatuurprijs 2020.

2. De uitwerking: hoe werk ik dat idee vervolgens uit? Een college over schrijftechnieken en -principes.

Dit college wordt gegeven door Jamal Ouariachi, schrijfdocent bij de Querido Academie en auteur van o.a. Herinneringen in aluminiumfolie en Een honger, dat zowel de BNG Bank Literatuurprijs als de European Union Prize for Literature won.

3. De publicatie: hoe zit de boekenmarkt in elkaar? Wat is de rol van het literair agentschap, de redacteur, de uitgever en de uitgeverij?

Dit college wordt gegeven door Annette Portegies, uitgever van uitgeverij Querido, Nathalie Doruijter, marketingmanager van Singel Uitgeverijen, en Marianne Schönbach, literair agent.

Persoonlijk consult

Twee weken na het laatste college heb je een persoonlijk consult van twintig minuten met een docent van de Querido Academie, waarin je jouw boekplan pitcht. Bij dit gesprek heb je de synopsis bij de hand waaraan je na afloop van elk college hebt gewerkt. 

Wanneer starten de colleges?

In drie weken volg je drie colleges en neem je deel aan het consult.
De eerstvolgende collegereeks vindt plaats op: 

  • College 1 Het idee: maandag 25 mei 2020 door Manon Uphoff.
    Inloop vanaf 19.30, college van 20.00 tot 21.30.
  • College 2 De uitwerking: woensdag 27 mei 2020 door Jamal Ouariachi.
    Inloop vanaf 19.30, college van 20.00 tot 21.30.
  • College 3 De publicatie: woensdag 3 juni door Annette Portegies, Nathalie Doruijter en Marianne Schönbach.
    Inloop vanaf 19.30, college van 20.00 tot 21.30.
  • Persoonlijk consult: in de week van 8 juni door een schrijfdocent van de Querido Academie. Het consult duurt 20 minuten, tijdstip in overleg met de docent.

Wat kost Start je boek?

De drie colleges en het persoonlijk consult kosten €195. De prijs voor (oud-)cursisten van de Querido Academie bedraagt €150

Online colleges

De lessen worden gegeven in Zoom; als je je hebt ingeschreven, ontvang je een uur voor aanvang een link waarmee je aan het college deel kunt nemen. Ook de afspraak met de docent van de Querido Academie vindt plaats met Zoom.

© Copyright Querido Academie 2017 - 2019